Yaser.nl Total Marine Solution

Software

Navigatie software

Eindelijk hebben MAXSEA en NOBELTEC de krachten gebundeld en zullen hun merken en producten standaardiseren. Ze hebben besloten alleen TIMEZERO als productnaam te gebruiken en onder deze naam de producten naar de markt te brengen. Voor de professionele markt TZ Professional en voor de recreationele markt TZ Navigator. 

Time

“The most powerful electronic navigation software available “

tz professional v3 carto  aisTIMEZERO maakt zijn slogan wel waar. Als u gaat werken met dit navigatieprogramma, zult u ervaren dat het daadwerkelijk het meest krachtige en complete elektronische navigatieprogramma is, dat op de markt verkrijgbaar is. Het programma maakt het mogelijk om voor aanvang van een tocht te beschikken over de laatste gegevens over het weer, het getij, de stroomrichting, berichten aan zeevarenden en gedetailleerde informatie over waterwegen en aan te lopen havens. Daarnaast zorgen de grote op C-map gebaseerde vector kaarten van Mapmedia ervoor dat zelfs op lange oversteken schippers beschikken over alle beschikbare informatie en foto’s die zij nodig hebben op hun tochten.

tz professional features mixDoor de gebruiksvriendelijke touchscreen user interface,  zijn bedieningsgemak en intuïtief handelen handelskenmerken van TIMEZERO. Zeker één maal per jaar breng TIMEZERO een nieuwe kaartenset uit waardoor u altijd de meest recente en accurate gegevens bij u aan boord heeft.

Functionaliteiten als NavView support maken het mogelijk alle mogelijke gegevens zichtbaaar te maken aan de zijkant van het scherm.

De exclusieve TIMEZERO Chart Engine zorgt voor naadloos en zeer snel in/ en uitzoomen van de 2D en 3D vector kaart

blackglassnobaMulti-monitor support maakt het mogelijk om meerdere monitoren op één computer aan te sluiten die separaat de gegevens weergeven die de klant wilt zien ( bijv. dubbele monitor op binnen stuurstand  en een dubbele monitor op buiten stuurstand.

tz professional v3 nav  radar workspaceDe software biedt de mogelijkheid om de Furuno radars in een apart scherm uit te lezen en/of  radaroverlay, die de  radar over de vectorkaart heen legt. Dit maakt het uitlezen van de radargegevens een stuk eenvoudiger voor beginnende gebruikers. Functionaliteiten als dubbele radar en ARPA en MARPA zijn natuurlijk ook mogelijk. AIS wordt op de kaart maar ook op radarbeeld weergegeven waardoor het andere verkeer goed in beeld word gebracht in onoverzichtelijke en nachtelijke situaties.

Camera support en Flir Thermal Camera integration maakt het mogelijk ook een scherm geheel of gedeeltelijk in te richten voor het achteropkomende verkeer en/of  bij het aanleggen. Een scherm met 4 camera’s, voor, naast en achter het schip, voor een grotere kijkhoek of een camera in de motorkamer. De vectorkaarten kunnen traditioneel in 2D worden weergegeven maar ook in 3D of een combinatie van 2D en 3D.

tz professional v3 safety cone 4Via internet kunnen de meteo gegevens op de kaart getoond worden.

Doordat TIMEZERO geschikt is voor zowel NMEA2000 als NMEA0183 systemen, zijn de navigatie gegevens van alle in de markt verkrijgbare merken navigatie elektronica in te lezen. Hierdoor zijn ook alle merken stuurautomaten aan te sluiten op TIMEZERO. Daarnaast zorgt het TIMEZERO GlassBridge netwerksysteem voor de data overdracht tussen verschillende computersystemen voor een goede communicatie tussen stuurman en navigator.

TIMEZERO maakt het leven van een schipper aan boord wel heel gemakkelijk.

 

TZ Professional kan nog krachtiger worden gemaakt door toevoeging van specifieke modules:

Furuno Sounder Module: Display and Control of Furuno sounders via Ethernet within TZ Professional
PBG Module: Creation in real time of bathymetry 3D charts
S63 Module: Display of ENC charts in the official S63
WASSP Module: Advanced integration of multi-beam WASSP sonar
VDR (Voyage Data Recorder) Module: Allows you to save and replay radar image, AIS and events
Routing Module: Calculate the optimal route taking into account the polars to provide the different speeds of the sailing boat for each angle and wind speed and the weather forecast (wind,waves and currents)

 

TZ Navigator kan verder aangevuld worden met de volgende modules±

Furuno Radar Module: Display and control of radars DRS and FAR within TZ Navigator
Furuno Sounder Module: Display and control of Furuno sounders via Ethernet within TZ Navigator
Routing Module: Calculate the optimal route taking into account the polars to provide the different speeds of the sailing boat for each angle and wind speed and the weather forecast (wind, waves, currents)

 

Direct door naar het product

TZ Professional
TZ Navigator