Yaser.nl Total Marine Solution

Hardware arrow AIS arrow Garmin arrow Garmin AIS300 ontvanger

Bookmark

Garmin AIS300 ontvanger
Bekijk grote afbeelding


Garmin AIS300 ontvanger

Met een Automatic Identifcation System aan boord heeft u een duidelijk beeld van het verkeer op het water om u heen.

De Garmin AIS 300 maakt het namelijk mogelijk om vaartuigen in de nabije omgeving in de gaten te houden, mits zij zijn voorzien van AIS.
Indien het toestel via NMEA 2000 is aangesloten op een Garmin kaartplotter en een marifoon kan de gebruiker AIS gegevens van nabijgelegen schepen weergeven op de kaartplotter. Ook is het mogelijk om direct via de kaartplotter in contact te komen met het desbetreffende schip. Door dual-channel monitoring kunnen beide AIS kanalen in de gaten gehouden worden om er zeker van te zijn dat er geen informatie verloren gaat.
Met de Garmin AIS 300 kunnen zowel klasse A als klasse B signalen opgevangen worden, zodat AIS-informatie van zowel beroeps- als pleziervaart uitgelezen kunnen worden. Bovendien kan de AIS 300 in combinatie met een compatibele kaartplotter helpen om aanvaringen te voorkomen met behulp van het alarm voor de CPA (Closest Point of Approach).

De Garmin AIS 300 is compatibel met NMEA 2000 en kan daar eenvoudig op worden aansluiten. Voor NMEA 0183 is een speciale output beschikbaar, waarvan de snelheid apart kan worden ingesteld. Ook kan het toestel aangesloten worden op zowel 12-volt als 24-volt systemen. Via een ingebouwde passieve splitter kan er met behulp van één VHF antenne tegelijkertijd een AIS 300 en een marifoon worden aangesloten.
Na installatie heeft de gebruiker alle AIS informatie van het vaarverkeer om hem heen direct beschikbaar op hun kaartplotter. Zo kan hij met een veilig gevoel het water op!